Bazar

    

Font Size

Cpanel

BLOG 17: RAZGOVOR SA ASTROLOGOM SVETLANOM STUDEN

Povodom Međunarodnog praznika žena, u TC Bazar će biti organizovan veoma interesantan i bogat program. Astrologija je oblast koja je interesantna većini dama. Upravo će u Bazar-u, 07. i 08. marta sve zainteresovane dame imati priliku da razgovaraju sa astrologom Svetlanom Studen.

Sa zadovoljstvom smo i mi postavili Svetlani par pitanja kroz koja će svi imati priliku da upoznaju interesantne informacije o astrologiji. Svi koji žele direktno da razgovaraju sa Svetlanom, mogu to učiniti upravo narednog vikenda u Bazar-u.

 • Od kada se bavite ovom profesijom i šta Vas je motivisalo da počnete da se bavite astrologijom?

Od svoje devetnaeste godine sam ozbiljno počela da izučavam i bavim se Astrologijom. Imala sam više motiva zbog kojih sam se odlučila da se ozbiljno posvetim izučavanju te ezoterične oblasti i radu sa ljudima. Jedan od glavnih mojih motiva je svakako veoma jaka ljubav prema Astrologiji i istraživanju svega što ona može doseći. Posmatrajući život i ljude osetila sam da im mnogo toga mogu pokloniti i preneti da bi se kroz njega što bolje upoznali i dostigli određene svoje ciljeve. Svakako transformisali i osvestili što više sebe i oslobodili svih onih blokada  kao i neznajna zbog čega im se neke stvari dešavaju. Najvažnije od svega mi je da svakako spoznaju svrhu zbog čega su rođeni i postoje u ovom životu kao i da otkriju svoju ulogu u njemu. Bez obzira na sve ove detalje Astrologija je nešto što je deo mene i moje ozbiljne misije koja je uctrana u mojoj karti rođenja.

 • Koliko je astrologija bila od pomoći kada su Vaše životne situacije u pitanju?

Rođena sam sa veoma jakim istraživačkim duhom koji nosim u sebi. Nikada se nisam zadovoljila sa formom, oblikom kao i konceptom kroz koji bih morala po nekoj određenoj vrsti šablona da živim. Astrologija je u velikom delu bila i naravno još uvek ostala od velike pomoći kada su određene situacije koje prolazim u mom životu zastupljene i svakako je rado konsultujem. Pruža mi divnu mogućnost da naučim kako da se kroz nju što adekvatnije usmeravam, razvijam i upoznam mnoge svoje potencijale kroz život i situacije u kojima se nađem.

 • Koja je razlika između glavnog horoskopskog znaka i podznaka?

Znak i podznak su jednako važni principi u Astrologiji kada je jedna osoba ili individua u pitanju koja ih nosi. Razlika je u njihovim ispoljavanjima i korišćenjima onoga što se kroz osobu manifestuje iz njih. Obično znak daje manifestaciju, kako mi spolja sebe doživljavamo ili emitujemo, a podznak svakako predstavlja iznutra šta sve još posedujemo i postoji u nama od osobina i kvaliteta što možemo u toku svog života još otkriti, upoznati i izgraditi kroz sebe.

 • Po Vašem mišljenju, koji horoskopski znak je najbolje biti?

Svaki horoskopski znak je jedan poseban i mali univerzum za sebe. Ne mogu reći da postoji najbolji znak u zodijaku. U svakom od njih postoje različitosti u prirodi onoga sto pojedinačno nose u sebi. Njihova struktura je tačno izgrađena prema prirodi i svesti duše koja ga je dobila kada se rodila, i došla u ovaj svet. I zbog toga se na različiti način manifestuju, dok se osoba razvija kroz njih na svom životnom putovanju. Ponekada mnogi požele da budu neki drugi znak, ne znajući da upravo znak koji su dobili je baš taj mali svet u univerzumu koji treba da upoznaju i otkriju u sebi.

 • Koliko se pokazalo u praksi da natalna karta stvarno predstavlja tok nečijeg života?

Sarađujući sa mnogim osobama dugi niz godina imala sam prilike da dođem u dodir i upoznam se sa dosta različitih životnih priča, kroz Natalnu kartu. U mojoj praksi svaka od njih je naravno bila meni jedan od velikih pokazatelja svake osobe, njenog toka i odrdeđivanja života koji je univerzum spustio i opisao kroz nju. Ponešena tom činjenicom utvrdila sam kroz iskustvo i praksu da je zaista Natalna karta ozbiljan predstavnik čovekovog života na njegovom putu, ali da postoji i nešto što se može svakako dodatno dogoditi i proširiti, pa ponekada čak i izbeći.

 • Čija Natalna karta od poznatih ličnosti je na Vas ostavila najveći utisak i zašto?

Mnogo je uspešnih i poznatih ličnosti koje sam imala prilike da sagledam, ne mogu izdvojiti zaista ni jednu Natalnu kartu koja bi ostavila poseban utisak na mene. Svaka od njih mi je posebna i različita. Jedini detalj i ono što me kod svih fascinira je način na koji je sebe u najboljem mogućem svetlu svaka od njih ostvarila, dovela do određenog uspeha i cilja, u bilo kojoj oblasti ka kojoj je težila.

 • Šta znači kada nam kažu-Merkur je retrogradan?

Retrogradni Merkur je planeta komunikacije, i svega što je vezano za dokumenta ili bilo kakvu vrstu edukacije. Njegovo značenje je veoma široko, jako je teško opisati ga precizno na ovakav način jer je potrebno mnogo parametara ili aspekata, kuća i znakova da bi se sagledalo njegovo kretanje u njima. Jedno od čestih dešavanja u toku retrogradnog Merkur, je da se tada malo sporije odvija sve u životu, u odnosu na to kada se ta planeta direktno kreće na nebu.

 • Da li smatrate da smo mi kreatori sopstvene sudbine?

Bez obzira na zapis u Natalnoj karti, koji svaka osoba dobije kao mapu po kojoj će se određene stvari dešavati u njenom životnom putovanju, svakako da i taj detalj postoji kao naša kreacija da mnogo toga možemo i sami uneti, oblikovati i kreirati u njemu. Iz mog ličnog iskustva i rada ne samo u svom životu već i u životu sa mnogim osobama sa kojima sam se srela, svakako mogu reći da smo mi jednim velikim delom kreatori svoje životne priče ili sudbine, kako to već neki na taj način kažu.

 • Koja su to pitanja koja Vam najčešće postavljaju?

Mnogo različitih pitanja sam imala prilike da čujem u svom radu i praksi sa ljudima. Najčešća su ipak ona koja su vezana za ljubav, edukaciju, karijeru i porodicu. A svakako u poslednjem periodu na moje veliko iznenađenje i radost, mnogi me pitaju na koji način da sebe što bolje izraze kao i prevaziđu, transformišu neke svoje blokade da bi se osećali svesnije, prirodnije i zadovoljnije u svakoj životnoj poziciji u kojoj se nađu.

 • Ukoliko neko želi da postane astrolog, koji vid edukacije preporučujete? Koju biste knjigu izdvojili?

Ukoliko neko želi da postane Astrolog, najvažnije od svega je da oseća ljubav prema toj ezoteričnoj oblasti i nauči da bi kroz to prepoznao kako da se na najbolji način spoji sa prirodom svega sto ona predstavlja. Ne bih želela da izdvojim ni jednu knjigu jer ih je zaista mnogo koje su vrlo sadržajne I kvalitetne. Ali bih svakako dala savet, da se ukioliko je moguće svaka od njih pročita. Naravno, postoje I određeni centri, kursevi i radionice. Najbolje je da svaka osoba sama po svom slobodnom osećaju proceni kakav učitelj ili predavač bi joj bio najadekvatniji za prenos onoga što joj može ponuduti kroz svoje znanje.

 • Šta najviše volite da radite kada se ne bavite astrologijom?

Astrologija je nešto sto je veliki deo mene kroz koji dišem i postojim, ali svakako kada imam nekog svog prostora i slobodnog vremena, koga je veoma malo, volim da putujem i upoznajem različite kulture kao i ljude koje upoznam prilikom toga. Pročitam po neku zanimljivu knjigu ili uživam u šetnji, muzici koja me zaista u potpunosti opušta i odvede u neki netaknuti prostor u meni kroz koji tada putujem. Svakako se bavim radom na sebi, u svakom mogućem obliku kroz različite duhovne I ezoterične oblasti, koje volim da upoznajem i kroz njih se opuštam usavršavajući što više sebe.

 • Da li volite da idete u šoping? Koji Vam je omiljeni odjevni komad?

Zbog mog veoma jakog angažovanja i programa u radu sa ljudima zaista nemam mnogo vremena da izvojim za odlazak u soping. Veoma su retki momenti kada mi se pruži takva prilika. Ali svakako je sa zadovoljstvom iskoristim kada se ukaže. Volim pogledati lep i neobičan nakit, ručno izrađen, kao i svaki takav odevni detalj koji je nečija kreacija i unikat. Takvo nešto mi može veoma zaokupiti pažnju. Kroz to uživam da sagledavam ono savršenstvo u osobi koje nosi u sebi i kako je to što je stvarala na najbolji način iznela i poklonila iz sebe.

 • Da li za kraj imate neku specijalnu prognozu za sve nas 2015. godine?

Ova 2015. godina po kretanju planeta u našem sazvezđu će biti zaista raznovrsna i zanimljiva u svakom pogledu. Ono što u najkraćim crtama mogu da kažem i izdvojim je da će biti mnogo izazova i velikih iznenadjenja, ali i da je najvažnije od svega naučiti kako se najpravilnije postaviti prema njima kao i prepoznati svoju svrhu i zadatak u njoj.

Kontakt

 • Adresa: Blaža Jovanovića, br.8, Podgorica
 • Tel: +(382) 20 220 330
 • Fax: +(382) 20 220 330
 • E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
 • Website: http://www.bazar-pg.me