Bazar

    

Font Size

Cpanel

BLOG 24: Savršena knjiga za ljeto

 

Stiglo je ljeto, a sa njim i velike vrućine. Nema ljepšeg osjećaja od onog kada ležite u hladu, posmatrate morsku pučinu i čitate omiljenu knjigu. Ukoliko ste ipak miljenik prirode, planina i šuma, znamo da ćete lako pronaći kutak ispod nekog drveta, za vas i vašu knjigu. A za one koji odluče ostati u gradu, park je idealno mjesto za odmaranje uz dobar roman. Teška ili laka literatura, na vama je da izaberete, a prije nego se opustite bilo da ste na moru, planini ili u gradu pogledajte šta to tržni centar “Bazar” i “Narodna knjiga” preporučuju  za čitanje u ovim toplim junskim danima.

Ukoliko ste na moru:

1. Mejv Binči – Srce I Duša (8,50€)

Klara Kejsi je žena snažnog karaktera, ali i kardiolog čiji se život i brak raspadaju! Ona prihvata neprivlačan položaj na klinici i baca se na posao prije svega da bi zaboravila poniženje zbog brojnih ljubavnih veza svog bivšeg muža. Ali teško je pobjeći od svakodnevice i svoje dvije već odrasle ćerke, koje se i dalje ponašaju kao djeca. Osoblje klinike takođe je zanimljiva grupa različitih ljudi, međusobno prepletenih odnosa i životnih puteva: tu su Deklan Kerol, mladi ljekar koji se dokazuje, Klarina asistentkinja Anja, Poljakinja, koja privlači pažnju Karla Volša, sina jednog pacijenta, vesela sestra Fiona i sveštenik Brajan Flin, čija se reputacija pomalo klima...

2. Vesna Dedić – Čuvaj me (5,00€)

Dvije glavne junakinje, medicinska sestra Marta i Jelena koja je poznati hirurg, srijeću se na noćnom dežurstvu u trenutku kada je jedna prevarena i ostavljena a druga zanešena očekivanjem velike ljubavi, kakvu su imali njeni roditelji.

3. Zorana Zchultz – Žongler (6,00€)

U tom svijetu vukova koji jedu jedni druge bez milosti, žonglira jedno nevoljeno biće. Praznog srca a punih džepova, on gazi sve pred sobom, lišen emocija i kada ubija i puca, i kada… Sudbina ipak zaustavlja ovog vještog žonglera i on pravi grešku, suočen sa tihim protivnikom, ženom iz sjenke.

Ukoliko ste na planini:

1. Hoće li biti opršteno? – E.M. Houms (12,50€)

Hari je oduvijek zavidjeo svom mlađem bratu Džordžu, vrhunski uspješnom šefu jedne televizijske mreže, koji ima dvoje djece, divnu kuću i poželjnu ženu – ali Hari takođe zna da je njegov brat opasan čovjek ubilačke ćudi. Kad jedan preljubnički poljubac za Dan zahvalnosti podstakne lanac neočekivanih događaja, Džordž konačno potpuno gubi vlast nad sobom, a ishod će tako uzdrmati život obojici braće da će morati da ga promjene iz temelja i pođu u potragu za oproštajem.

2. Najnormalniji čovek na svetu – Ivan Tokin (7,50€)

Negdje tačno u Beogradu, i nekako otprilike sada, živi čovjek, ne više mlad, a ne baš ni zreo, u gluvom i pustom porodičnom stanu koji dijeli još samo s psom, za razliku od života, koji ne dijeli ni sa kim, mada mu je prevelik tako samom. Osim starih fotografija jednog iščezlog detinjstva i porodice kakve je jednom bilo ili moglo biti, ima još samo bagaž starih grijehova i sporednih ogrešenja o zakon, koja će ga dovesti do Pravnice, žene njegovih snova i možda, samo možda, njegovog života. Ako se život ne pokaže pretijesnim za oboje.

3. Indija Plejs – Samanta Jang (7,70€)

Hana Nikols je poslednji put vidjela Marka d’Alesandra pre pet godina i tad joj je slomio srce. Loš momak sa skrivenom nježnom stranom jedini je mladić koga je Hana voljela ‒ i jedini muškarac s kojim je bila. Pošto je jedne žestoke noći podlegao iskušenju, Marko je otišao, ostavivši Škotsku i Hanu za sobom. Skrhana posledicama te noći, Hana to nije nikad zaista prebolela. Marko je ubrzo shvatio da je počinio životnu grešku i zbog toga se godinama kajao. Zato, kad ih sudbina ponovo spoji, on odbija da odustane od Hane bez borbe. Odlučan da bude njegova, Marko opsjeda Hanu i podsjeća je na sve razloge zbog kojih bi trebalo da budu zajedno...

Ukoliko ste u gradu:

1. Ja ili ja, ko sam ja? – Lazar Trifunović (16,90€)

Knjiga JA ili ja, ko sam ja? u formi putopisne autobiografije ispričane kroz razvojne faze psihosinteze, donosi priču o dva puta koja su za autora knjige dr Lazara Trifunovića imala isti početak. Jedan put je autora vodio po prostranstvima planete Zemlje, a drugi na putovanje unutar njega samog. Bežeći od sebe, od suočavanja sa samim sobom i problemima koje je nosio u sebi, autor je počeo da putuje po različitim zemljama Evrope, Azije, Afrike i Amerike. Međutim, to ga je dovelo samo do zaključka da se od sebe i onoga što čovjek nosi u sebi ne može pobjeći. Kada je to shvatio i skupio hrabrost da se suoči sa samim sobom, otvorio mu se novi put.

2. Jesi li ti prava osoba za mene? – Barbara de Andelis (14,70€)

Zaljubljivanje je čarobno i moćno iskustvo. Na početku se svaki poljubac, svaki razgovor, svaki trenutak čini savršenim, baš kako treba. Ali ubrzo privlačnost i zanešenost postaju „veza", te se sa sedmog neba spuštamo na zemlju radi izazova nove realnosti da život dijelimo sa drugim ljudskim bićem. I kada se tih prvih nekoliko nedelja pretvore u mjesece, jednoga dana se osvjestimo pitajući se: „Da li mi ova osoba zaista odgovara?"

3. Preljuba – Paulo Koelja (5,00€)

Svakog jutra kada otvorim oči i ugledam ono što zovu „novi dan“, dođe mi da ih odmah zatvorim i ne ustanem iz kreveta. Ali mora se. Zovem se Linda. Imam 31 godinu, visoka sam 175 santimetara, teška 68 kilograma i oblačim se u najskupljim radnjama koje postoje (zahvaljujući bezgraničnoj darežljivosti moga muža). Kod muškaraca izazivam požudu a zavist kod žena. Međutim, svakog jutra kada otvorim oči i ugledam ovaj idealni svijet o kojem svi sanjaju a malo njih uspiju da osvoje, znam da će mi dan biti poražavajući.

 

Kontakt

  • Adresa: Blaža Jovanovića, br.8, Podgorica
  • Tel: +(382) 20 220 330
  • Fax: +(382) 20 220 330
  • E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  • Website: http://www.bazar-pg.me