Bazar

    

Font Size

Cpanel

BLOG 27: Svježe cijeđeni sokovi

 

Svježe cijeđeni sokovi, osim što odlično osvježavaju, predstavljaju pravi eliksir zdravlja. Ovi ukusni sokovi obiluju vitaminima, biljnim vlaknima i mineralnim solima. Osvježiće vas, ojačaće vam imunitet i pročistiće organizam.

Grejp pomaže u gubljenju viška kilograma, a naučnici smatraju da je ovakvo dejstvo grejpfruta vezano za njegovo snižavanje nivoa insulina u krvi. Grejpfrut, pogotovo crveni grejpfrut može da pomogne u snižavanju holesterola prema novoj studiji. On sadrži više antioksidanasa od običnog grejpfruta, pa je možda to uzrok njegovog povoljnog djelovanja na trigliceride. Preporuka je da bi ljudi koji pate od visokog nivoa holesterola u krvi trebali uključiti u svakodnevnu ishranu grejpfrut, bolje crveni ako je moguće.

Sok od šargarepe je jedan od najpopularnijih niskokaloričnih sokova, odličan je za pospješivanje mokrenja, a u kombinaciji sa medom preporučljiv je za bolesti grla i jačanje imuniteta. Šargarepa sadrži beta karotin i lutein, sastojke koji se nalaze u mrežnjači (retini). Poznato je da ova dva sastojka utiču na dobar vid, ali i štite od očnih problema kao što su glaukom. Takođe, pomažu kod tzv. noćnog slepila. 

Limunov sok posjeduje antibakterijske, antivirusne i imunosupresivne supstance. Sprečava bolesti i infekcije visokim nivoom bioflavonoida, pektina, magnezijuma, kalcijuma, vitamina. Stimuliše probavu i pomaže pri gubitku kilograma. Limunov sok sadrži alkalin koji balansira pH vrednosti u organizmu, reguliše kiseline i olakšava simptome artritisa. U kombinaciji sa medom utiče na spuštanje temerature i za sprečavanje mučnine. Limun je pun fiber pektina, koji pomaže u borbi protiv gladi.

Tržni centar „Bazar“ preporučuje da svratite do „Buzz“ caffe-a na jednu čašu svježe cijđenog soka, kako biste se rashladil u ovim toplim ljetnjim danima.

Vaš Bazar

 

 

Kontakt

  • Adresa: Blaža Jovanovića, br.8, Podgorica
  • Tel: +(382) 20 220 330
  • Fax: +(382) 20 220 330
  • E-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
  • Website: http://www.bazar-pg.me